20 de novembre 2012

17a. Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’12)






El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, promou la Setmana de la Ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Se celebrarà del 16 al 25 de novembre de 2012.

Al nostre Institut escola hem volgut fer-nos ressò de la setmana de la ciència i hem muntant una petita exposició de llibres relacionats amb la ciència a la biblioteca, amb un doble objectiu: parlar de ciència als alumnes i animar-los a utilitzar la biblioteca com a font de coneixement i cerca. Us deixem unes imatges de la cartellera i l’exposició.



De setmana de la ciència


També hem preparat una presentació  per als alumnes sobre Carl Sagan un científic i gran divulgador que va saber apropar la ciència a tothom. S’acompanya d’una animació (Un punt blau pàl·lid)  a partir d’un text del mateix Sagan. Un missatge i declaració de pau que hauríem de tenir sempre present.

De la Wiquipèdia:
Un punt blau pàl·lid és una fotografia del planeta Terra presa al 1992 per la sonda Voyager 1 a una distància rècord de 6.000 milions de quilòmetres de la Terra. En la fotografia la Terra apareix com un punt diminut (0,12 píxels) en l'immens espai. Un cop finalitzada la seva missió i mentre abandonava el sistemasolar, la sonda Voyager 1, a instàncies del seu comandament a la NASA, va girar la seva càmera per prendre la fotografia de la Terra a petició del científic Carl Sagan. El títol d'aquesta fotografia fou usat pel mateix científic Carl Sagan, en el llibre publicat al 1994 titulat «Un punt blau pàl·lid: Una visió del futur humà a l'espai». 

El llibre del que està extret el text a PaleBlue Dot: A Vision of the Human Future in Space.

… Mira aquest punt. És aquí. És la nostra casa. Sóm nosaltres. En aquest, cada persona que has estimat, cada persona que coneixes, cada persona de qui has sentit a parlar, cada ésser humà que hagi existit alguna vegada, ha viscut la seva vida. El conglomerat de la nostra joia i sofriment, milers de religions confidents, ideologies, doctrines econòmiques, cada caçador i cercador, cada heroi i covard, cada creador i destructor de civilització, cada rei i camperol, cada jove parella enamorada, cada pare i mare, fill esperançador, inventor i explorador, cada professor d’ètica, cada polític corrupte, cada “superestrella”, cada “líder suprem”, cada sant i pecador en la història de les nostres espècies ha viscut aquí -en un gra de pols suspès en un raig de sol … 
“Pale Blue Dot”, Carl Sagan, 1994 

Hem trobat aquest text al blog: El que no volem veure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...