20 de desembre 2012

200 anys dels contes amb els germans Grimm

Un 20 de desembre de fa 200 anys, és a dir, al 1812, es va publicar la primera edició dels Contes per a la infància i la llar. Els autors "Jacob i Wilhelm Grimm" coneguts com els germans Grimm van recopilar contes i rondalles de la tradició oral alemanya i els van adaptar per escrit.

És així com van donar a conèixer a tot el món a La Ventafocs, La Blancaneus, La Bella Dorment, El Patufet, Hansel i Gretel i mols altres personatges que ara ja formen part de l’imaginari universal, les histories dels quals han traspassat el paper, per arribar-nos per mig del cinema, del teatre o de la televisió.

Si cliqueu aquí anireu a una recopilació d'imatges del diari ABC sobre els personatges inspirats en aquest contes.


Fins i tot el Google ret homenatge als germans Grimm, el doodle interactiu d’avui està dedicat a un d’aquest contes tantíssimes vegades adaptat i reescrit i que no ens deixa mai indiferents: La Caputxeta Vermella. Mireu el vídeo que hem trobat al web del Periódico.cat



Voleu veure i escoltar contes dels germans Grimm? Al programa Una mà de contes en trobareu uns quants, cliqueu a les imatges per anar-hi:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...