17 de febrer 2013

Què està passant a les aules de 4t?

Doncs ara us ho expliquem!
Aprofitant que els alumnes preparen la participació al Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta i per tal d’aconseguir que l’activitat sigui engrescadora per ells i elles. Eduard, el mestre de català, amb l’ajuda de Rut, la nostra bibliotecària han organitzat un petit club de lectura dins l’aula que està tenint molt d’èxit.

Voleu veure com practiquen la lectura compartida?




Entre tots escullen un dels capítols, pel que els pugui suggerir el títol. En parlen prèviament, per deduir de què es pot tractar. El mestre/a llegeix primer amb força interpretació, ritme marcat i pronunciació profunda; mentre l’alumnat, escolta. Així fins que acabi un tros concret, paràgraf, pàgina o capítol; i s’obre el torn de lectures individuals (sense un ordre establert). En cada cas i quan s’escau, repeteixen, corregeixen, expliquen o interpreten el seu significat.


Quins llibres estan llegint? 



Com el plomissol. Poemes i faules.
Joana Raspall
 La Galera


...No sóc núvol ni follet,
floc de neu ni papalló,
fonteta ni rossinyol,
però tinc un do millor
per sentir-me a cada instant
tal com jo desitjaria:
tinc el do de veure el món
amb ulls plens de fantasia."




De qui és el bosc? 
Mercè Canela
Garayoa Montserrat Brucart (il·lustr.)
La Galera

Diuen que el bosc on juguen tota la colla de nens i nenes del poble, el bosc on han construït les seves cabanes...perilla. Diuen que el talaran. No pot ser! Són tan necessaris els boscos! I de qui és el bosc? Del senyor Jaume? Però si el talen, axiò perjudica tot el poble. Com poden salvar el bosc?







Tots dos préstecs de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Portats per aquesta activitat molt sovint s’animaven a comentar els contes llegits a casa o a l’escola; fins que un dia, decidiren buscar un nom per identificar-se, i obrir més la finestra, cap al món de les lletres i dels coneixements diversos. S’han autoanomenat CLUB DE LECTURA JESUSENCS. L’acceptació és realment genial, doncs, a raó que genera molt moviment de llibres, s’han hagut d’organitzar i dos alumnes s’encarreguen de l’enregistrament de préstecs; i aprofitant aquest, el mestre extraurà un anàlisi de les seves dades per saber quin és el més o menys llegit de tots, per què i qui n’ha llegit més.


Per altra part, també tenen dues mascotes i una planta que viuen conjuntament a la mateixa taula d’exposició i prestatgeria amb un cartell d’anuncis  on s'exposen les novetats. Us deixem una imatge d’aquest racó del Club de Lectura Jesusencs.


Tot un món d’històries per compartir ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...