30 d’abril 2013

Som finalistes al VII Premi Espiral d'Edublogs 2013!!!


Estem molt i molt contents! El Blog de la Biblio és finalista en la categoria de Blogs de biblioteques escolars al VII Premi Espiral Edublogs 2013. Ser finalistes ja és un gran premi per nosaltres!
Volem felicitar a tots els participants i a l’organització per la seva gran tasca! I encoratjar molt als que dia a dia fan de la xarxa un món de formació i aprenentatge!
 
Moltes felicitats especials també als blogs de biblioteques escolars, és un honor estar al vostre costat!
Mireu, aquests són els blogs finalistes en al categoria “Blogs de biblioteques escolars” 

A Quinta dos libros
Bibliomanies
bibliotecadonalvaro
Bloguesquio
Diario de la biblioteca
El Blog de la Biblio

I per aquí arribareu a totes les categories: Finalistas VII Premio Espiral Edublogs 2013


29 d’abril 2013

Un Sant Jordi Solidari. I Fira de l'Intercanvi!

Per primer cop es va organitzar al centre una Fira de l'Intercanvi entre l'alumnat. Dies abans de Sant Jordi qui volia participar a la fira havia de portar un llibre de casa, a canvi del llibre rebia un val per bescanviar el dia de Sant Jordi a les paradetes que l'alumnat d'ESO va muntar al pati.


Estem molt i molt contents del resultat, va ser tot un èxit que esperem repetir en properes ocasions.



Compartir i  llegir!

28 d’abril 2013

27 d’abril 2013

Homenatjant als poetes catalans

L'alumnat d'ESO va celebrar la Diada de Sant Jordi fent un homenatge als poetes catalans, us deixem el recital de poesia que vam enregistrar: 


Lectura de poemes 2n ESO




Lectura poemes 1r ESO



 

Lectura poemes 1r ESO


26 d’abril 2013

Treballant la poesia de Cinta Mulet

Mireu quina preciositat! és el treball que ha fet l'alumnat de cinquè amb dos poemes del llibre Aigua dolça poesies per a xiquets de Cinta Mulet els escoltareu recitar i també han editat el vídeo que ara us ensenyarem.
Han comptant amb una col·laboradora de luxe, la pintora i il·lustradora jesusenca Ester Besolí que ha posat els pinzells i la inspiració per elaborar aquesta petita obra d'art.


Moltes felicitats artistes!

25 d’abril 2013

Conta contes del projecte Vincles


El passat 19 d'abril dins del marc de la VII Fira Literària Joan Cid i Mulet van venir a explicar-nos contes les iaies del Projecte Vincles.
El projecte "Vincles intergeneracionals i interculturals" és un projecte d'Aprenentatge i Servei (APS) que pretén facilitar l’envelliment actiu a través de l'aprenentatge i la convivència entre petits i grans i entre persones de diferents cultures, fomentant el diàleg i potenciant l'esperit solidari dels alumnes.
Els xiquets i xiquetes s'ho vam passar molt bé, us deixem unes imatges del conta contes a ritme de jota, la Jota de Vincles! La lletra de la jota és de Sisco Ollé i la música i arranjaments de Sílvia Ampolla.




Piqueu a la imatge per saber-ne una mica més:

I per aquí al web UnescoTortosa on trobareu tot sobre el projecte Vincles.

24 d’abril 2013

Els Dracs passegen pels carrers

La Diada de Sant Jordi tots els cicles preparen dracs; ferotges, pacífics, reivindicatius, dolços o terrorífics... que omplen de colors i vida el poble i que conviden a les famílies a apropar-se a l'escola i gaudir del festival que ve a continuació.
Us volíem ensenyar aquests fantàstics dracs fets amb molta il·lusió, la Diada de Sant Jordi és festa gran al nostre Institut Escola!

I si voleu veure més imatges de la desfilada s'arriba per aquí: Desfilada Sant Jordi  

i per aquí al festival Festival de Sant Jordi


23 d’abril 2013

Arriba Sant Jordi!

Avui és festa grossa a l'escola. Tenim un programa d'actes per a tot el dia... passadissos amb uns arbres especials, lectures de poesia, un Sant Jordi solidari, una rua amb dracs, moolts dracs!! un festival, un concurs per commemorar l'Any Espriu... uf! No patiu! Tot us ho explicarem!
I per començar el dia amb molta energia (com deia aquell anunci de la tele...) nosaltres us volem deixar un videoclip que hem trobat genial i divertit.

Bona diada per a tots i totes!!!




Aquest magnífic videoclip i la cançó són d'Ambäukatunàbia un grup d'animació per a tots els públics.

Dirigit i Produït per Kdos Films
Il·lustracions d'Albert Salvà i Riu
Idea original de www.dirxdir.cat


Descàrrega lliure a http://ambaukatunabia.bandcamp.com/
DOSSIER DE PROPOSTES PEDAGÒGIQUES al voltant de la cançó:

http://www.ambaukatunabia.cat
https://twitter.com/ambaukatunabia
http://www.facebook.com/ambaukatunabiaanimacio

22 d’abril 2013

Menú Literari al menjador escolar

Durant la pasada VII Fira Literària Joan Cid i Mulet i amb la col·laboració de la Biblioteca PuntJove de Jesús es va organitzar un Menú literari al menjador escolar. Amb  textos de Fina Anglès i Soronellas, que podeu trobar en el següent enllaç: Menús literaris infantils
Us deixem unes imatges d'aquest menú lletraferit!

Arbres que ens conviden a llegir

Els xiquets i xiquetes de l'Ins-Esc Daniel Mangrané per celebrar la Diada de Sant Jordi han volgut recomanar les seves lectures preferides. Ho han fet dibuixant una postal de la portada dels llibres que han escollit, són les fulles dels arbres que han aparegut per tots els racons de l'escola omplint els passadissos convidant-nos a llegir-los.

Mireu que bonics!

21 d’abril 2013

Concert homenatge a Joana Raspall


La Coral de l’Escola de Música Manel Martines i Solà de Jesús, dirigida per Jèssica Moliné, va oferir a tot l'alumnat del centre un concert homenatge a Joana Raspall. Sílvia Panisello ens va parlar de Joana Raspall explicant-nos alguns dels seus divertits poemes.

Al següent vídeo veureu un resum de la primera part del concert:




I la segona part del concert amb un ampli repertori que va presentar Agustí Roé:

20 d’abril 2013

Taller de poesia "Aigua dolça" de Cinta Mulet

Aigua dolça poemari per a xiquets
Textos: Cinta Mulet i Grau
Il·lustracions: Laura Gual
Arola Editors

Aigua dolça és un recull de 52 poemes, en vers lliure, que ret homenatge al planeta Terra i exhorta els nostres xiquets i xiquetes a conservar-lo. Cada poema va acompanyat de la corresponent il·lustració. Per saber-ne més visiteu el següent enllaç al web de l'editorial: Aigua Dolça. Cinta Mulet


Dins del marc de la VII Fira Literària Joan Cid i Mulet, l'escriptora Cinta Mulet va presentar el seus poemes per a xiquets i xiquetes a l'alumnat de Cicle Superior, aquí teniu un resum del didàctic i entrentingut taller:

19 d’abril 2013

Taller de poesia visual

Sentiments, música, poesia… a càrrec de l’alumnat del CPEE Sant Jordi  




Taller de poesia visual. Sentiments, música, poesia… 

 

18 d’abril 2013

Contes d'amor a la biblio

Seguint amb les activitats de la VII Fira Literària Joan Cid i Mulet que estem fent al centre, Marc Jornet Niella de la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes va venir ahir a explicar a l'alumnat de Cicle Mitjà contes d'amor.


 

Uns minutets dels contes d'amor a la biblio:



Van ser petits fragments  de contes que tenen com a denominador comú l'amor. Amors entre personatges ben diversos que busquen fomentar el respecte en les relacions amoroses (pares-fills, germans, parelles diverses...)
Moltes gràcies Marc! Ens ho vam passar molt bé!

17 d’abril 2013

Tertúlia amb Xulio Ricardo Trigo

Dins del marc de la VII Fira Literària Joan Cid i Mulet ens ha visitat Xulio Ricardo Trigo per parlar-nos de la seva novel·la El somni de Tàrraco.



El somni de Tàrraco, publicada en català per Edicions 62, és una novel·la d'amor i d'intriga que té lloc a Tarragona, la ciutat que Octavi August va convertir amb la seva presència (27-25 aC.) en la capital efectiva de l'Imperi Romà.
Per saber-ne més visiteu el seu web: El somni de Tàrraco


Us deixem l'enregistrament de l'activitat, passeu, mireu i escolteu com Xulio Ricardo explica a l'alumnat de 2n d'ESO com i perquè va escriure aquesta novel·la:



Moltes gràcies per la visita Xulio! va ser molt interessant!

16 d’abril 2013

El conillet blanc

Això era un conillet blanc.

Un dia se'n va anar a l'hort a collir coliflors per fer-ne un brou i...




I aquest és el darrer conte que va treure de la seva maleta màgica la Judit Yebra! Ens va agradar molt i esperem que la Judit torni molt aviat!

I els xiquets i xiquetes de P5 han vist així els contes contats, mireu quins dibuixos més bonics!


15 d’abril 2013

VII Fira Literària “Joan Cid i Mulet”



Del 17 al 20 d’abril VII Fira Literària “Joan Cid i Mulet”

Aquesta setmana a Jesús ens envolta l'olor de les flors de taronger i també és respira literatura per tot arreu. Comença la Fira Literària plena d'activitats: xerrades, presentacions de llibres, tertúlies, premis literaris...


A l'Institut Escola també participen d'aquesta setmana literària al nostre poble! Tindrem tallers, contacontes, tertúlies, menú literari al menjador, xerrades, cine...

DIMARTS 16 D'ABRIL

11.30h Tertúlia amb Xulio Ricardo Trigo sobre la novel·la Somnis de Tàrraco, adreçada a l'alumnat d'ESO.

DIMECRES 17 D'ABRIL

11.30h Concert homenatge a l’escriptora Joana Raspall a càrrec de la Coral de l’Escola de Música Manel Martines i Solà de Jesús, dirigida per Jèssica Moliné. Presentat per Sílvia Panisello, adreçat a tot l’alumnat de l’Institut Escola Daniel Mangrané.

DIJOUS 18 D’ABRIL

9.15h Conta contes amb Marc Jornet de la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes adreçat a l'alumnat de cicle mitjà.

15.15h Xerrada Bebeteca, l'apropament al món del llibre dels infants de 0 a 3 anys, a càrrec de Rosa Tomàs de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Obert a totes les famílies. Lloc: Biblioteca de l’Institut Escola Daniel Mangrané.

DIVENDRES 19 D’ABRIL

10.30hTaller de poesia visual Sentiments, música, poesia… a càrrec de l’alumnat del CPEE Sant Jordi, Lloc: Biblioteca de l’Institut Escola Daniel Mangrané.

11.15h Presentació del llibre La poeta Zoraida Burgos i Matheu de Laura Navarro, treball guanyador del V Concurs de treballs de recerca. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez. Hi participarà l'alumnat de 2n d'ESO

11.30h Taller de poesia a càrrec de la poeta Cinta Mulet al voltant del seu poemari Aigua dolça, poesies per a xiquets amb il·lustracions de Laura Gual. Adreçat a l'alumnat de cicle superior.

12h Pel·lícula Mangrana d’Amor, dirigida i interpretada per alumnes de l’Institut de Roquetes. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez. Assistirà l'alumnat d'ESO

13h Menú Literari al menjador escolar:
1r plat: Raigs de sol irisats.
2n plat: No és la forma el que importa.
Postres: el 3or de la Piràmide.

Textos de l’escriptora Fina Anglès. Col·labora: Biblioteca PuntJove de Jesús. Lloc: Menjador escolar Escola Daniel Mangrané.

15h Conta contes per als xiquets i xiquetes dins del projecte Presentació de la jota de Vincles. Lletra de Sisco Ollé i música i arranjaments de Sílvia Ampolla. Col·labora Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Unesco. Lloc: Biblioteca Institut Escola Daniel Mangrané.

 piqueu a les imatges i consulteu totes les activitats adreçades a xiquets i xiquetes:



Piqueu a la imatge per descarregar el programa de la Fira:



12 d’abril 2013

La casa de la mosca fosca

Vet aquí una vegada una mosca molt fosca que cansada de brunzir....




Un altre dels contes que va explicar la Judit Yebra a l'alumnat d'Educació Infantil. Mooolt divertit! Gràcies Judit!

11 d’abril 2013

El Clan dels Bruixots per a la Setmana Mundial de l'Al·lèrgia

Un deixem un conte que ens ha agradat molt, un conte que parla d'Al·lèrgies, per què? Perquè aquesta setmana a tot el món es fa divulgació i sensibilització sobre aquesta malaltia que afecta a moltíssimes persones i especialment als infants.
Segur que coneixeu algú que té alguna al·lèrgia o potser ens esteu llegint des d'una escola i teniu algun alumne amb al·lèrgies a l'aula, de ven segur que us agradarà la nostra troballa!.


El Clan dels Bruixots

 

 

El Clan dels Bruixots l'han publicat conjuntament Elikalte (l'Associació Basca d'Al·lèrgics Alimentaris i Immunitas Vera (Associació Catalana d’Al·lèrgics Alimentaris) Tal com diuen als seus webs: “És un conte amb secrets que desvetlla els antics misteris que guarden aquets infants i ofereix reconeixement al valor amb que han d'enfrontar-se als seus temors i exigències.”

La Setmana Mundial de l’Al·lèrgia és una iniciativa anual de l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia (WAO) per a la sensibilització de la ciutadania sobre la malaltia al·lèrgica i els seus trastorns relacionats. Aquest any tracta especialment l'Al·lèrgia Alimentària que afecta molts i molts infants arreu del món. Sota el lema: Al·lèrgia Alimentària – Un Creixent Problema Mundial fa una crida a la sensibilització sobre les necessitats d'aquests pacients i dels seus cuidadors. Si voleu saber-ne més:
World Allergy Week 2013
http://www.immunitasvera.org/

10 d’abril 2013

La princesa que badallava a totes hores

Mireu que passa quan arriba a la biblioteca de l'escola la Judit Yebra amb la seva maleta taronja... és una maleta especial on desa les histories que li han agradat per poder tornar-les a explicar a xiquets i xiquetes afamats de contes... 




Ho heu vist? la Judit va explicar-nos el conte: La princesa que badallava a totes hores i també altres contes que us ensenyarem un altre dia!
Moltes gràcies Judit! Ens va encantar!

05 d’abril 2013

Un club d’escacs a la biblioteca!

Els xiquets i xiquetes de Cicle Mitjà són d’allò més engrescats i participatius i fa un temps ens van sorprendre a tots amb la idea d’organitzar un club d’escacs. Amb l’ajuda del seu tutor que també és aficionat a aquest esport van començar a treballar i a investigar sobre els escacs.

Han escollit una junta directiva, s’han fet un carnet per als membres del club; i tot just abans de vacances de Setmana Santa van fer-ne la inauguració a la biblioteca amb tots els honors i a ritme de tabal! També compten amb un col·laborador que és pare d’unes alumnes del centre.


Aquí teniu la inaguració oficial:




I... a classes de música han creat una cançó!:





Descripció:
El club és de caràcter lúdic, esportiu i cognitiu Pot participar qui vulgui; de forma competitiva o d'esbarjo (jugar per jugar, senzillament).

Objectius:
- Incrementar la socialització del cicle amb aquest clímax de companyonia/cohesió.
- Emprar l’intel·lecte de forma esportiva.
- Aprendre el seu reglament en Català i així fomentar més el PLEC.
- Donar un sentit de pertinença al centre.
- Valorar l'ús important de la biblioteca com a espai divers i cultural.

Les partides es faran als esbarjos. La lliga va començar oficialment el 18 de març.

Llarga vida al club d'escacs!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...